19 oktober 2021 SMC Ledenbijeenkomst

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
19 okt. 2021 12:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Ledenbijeenkomst
Datum en tijd
19 okt. 2021 18:00 - 21:00
Locatie
De Kloosterhoeve, Harmelen

19 oktober 2021 SMC Ledenbijeenkomst

19 oktober 2021: Kris Verburgh over "Nieuwste ontwikkelingen in de geneeskunde & biotech"

Inloop vanaf vanaf 17:00 uur

Einde: ca 22:00 uur

Gastspreker: Kris Verburgh

Kris Verburgh (1986) is arts, onderzoeker en auteur. Hij geeft voor de SMC een unieke lezing die uw kijk op het eigen lichaam, gezondheid en geest veranderen. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen (UA) en doet onderzoek aan het Center Leo Apostel for Interdisciplinary Research (CLEA) aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij is tevens lid van de Evolution, Complexity and Cognition (ECCO) groep aan de Vrije Universiteit Brussel.

Dr. Verburgh's onderzoeksinteresses zijn veroudering, voeding, metabolisme. Hij onderzoekt ondermeer de rol van voeding, diëten en medicatie in het verouderingsproces en in verouderingsziektes zoals hart-en vaatziektes, diabetes en dementie. Hij is sterk geboeid door veroudering en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.

Verburgh creëerde tevens een nieuw wetenschappelijk vakgebied: de 'nutrigerontologie'. Zijn artikel hierover werd gepubliceerd in het internationale wetenschappelijke tijdschrift 'Aging Cell'. Verburgh schreef zijn eerste wetenschapsboek toen hij 16 was en was auteur van drie boeken op 25-jarige leeftijd.

Dankzij zijn derde boek De voedselzandloper, werd hij verkozen als één van de 'Personen van het Jaar'. De voedselzandloper werd ook genomineerd voor 'Boek van het Jaar'.

Naast geneeskunde, is Kris Verburgh sterk geïnteresseerd in evolutie, complexiteit in de natuur en neurowetenschap (bewustzijn, neurotheologie, neuro-esthetica, theory of mind en de oorsprong van creativiteit). Hij heeft 2 boeken over deze onderwerpen geschreven.  

Kris Verburgh heeft artikelen en recensies geschreven voor De Morgen, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Gazet van Antwerpen en EOS en trad op in diverse radio- en televisieprogramma’s (Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door, Noorderlicht, de Laatste Show, Dit was het nieuws, ...).

Zijn lezingen omvatten een unieke visie op gezondheid, veroudering, wetenschap, filosofie, biotechnologie, de werking van de hersenen en creativiteit.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien