20 Juni 2023 l Paul Iske + BBQ

Over dit evenement

Categorie
Ledenbijeenkomst
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
20 jun. 2023 17:00 - 21:30
Locatie
De Kloosterhoeve, Harmelen

20 Juni 2023 l Paul Iske + BBQ

Gastspreker: Prof. Dr. Paul Iske.  Onder het motto ‘Mislukkingen maken de wereld beter en mooier’ spreekt Paul Iske op 20 juni 2023 bij de SMC. Hij gaat hierbij in op het belang van experimenteren, mislukken en leren. Open staan voor het onbekende en leren van het onverwachte. Wie vertelt er niet graag een succesverhaal? Op persoonlijk vlak (de reis die alle inspiratie bood waar je naar op zoek was), maar zeker ook op organisatorisch of ondernemend vlak (de overname die slaagde en de start-up die een succes werd). Toch loopt het vaak niet zo. Want wie wil innoveren, moet risico’s nemen. En wie risico’s neemt, loopt de kans om te falen. Onze mislukkingen houden we het liefst voor onszelf, terwijl we juist iets kunnen leren van de momenten waarop niet alles liep zoals gepland. Juist het durven leren en delen van gefaalde pogingen, maken ze briljant en waardevol (voor jezelf en een ander). 

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen (https://www.briljantemislukkingen.nl/) omarmt de mislukking als een belangrijk leermoment en probeert de samenleving in dat opzicht uit te dagen door het faciliteren en toegankelijk maken van leerervaringen. Want wat zou de wereld zijn zonder lef, zonder toevallige ontdekkingen en zonder de mogelijkheid om te leren van wat misging? Wanneer er van een goed bedoelde maar mislukte poging wordt geleerd, spreken we van een Briljante Mislukking. 

Over Paul Iske

Paul Iske (1961) is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Paul is oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell en ABN AMRO gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten op het gebied van (open) innovatie. Paul Iske is spreker en consultant op de gebieden creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Dit doet hij zowel binnen de private en (semi-)publieke sector in binnen- en buitenland.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen