16 november 2021 SMC ledenbijeenkomst

Over dit evenement

Categorie
Ledenbijeenkomst
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
16 nov. 2021 18:00 - 18 nov. 2021 21:30
Locatie
De Kloosterhoeve, Harmelen

16 november 2021 SMC ledenbijeenkomst

16 november 2021: Charlotte Labee over "Brain Balance"

Charlotte wordt geboren op 13 januari 1986 en start al op jonge leeftijd een carrière als model. In 2008 wordt ze verkozen tot Miss Universe Nederland en daarnaast presenteert ze diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Alles lijkt haar voor de wind te gaan: ze trouwt, krijgt een zoon en start een kledingbedrijf dat in eerste instantie erg succesvol is.

Maar naast alle voorspoed volgt ook tegenslag. De inmiddels razend drukke onderneemster draait standaard 80-urige werkweken en dat laat op fysiek, emotioneel en mentaal niveau zijn sporen na. Charlotte krijgt baarmoederhalskanker, maar geeft zichzelf nauwelijks de tijd om goed te herstellen. Toch overwint ze de ziekte en wordt ze zwanger van zoontje Sky.

Na de geboorte volgt nog meer tegenspoed. Haar huis brandt af en tot overmaat van ramp gaat de kledinglijn failliet. Na deze roerige periode en neerwaartse spiraal in zowel de werk- als privésfeer volgt de onvermijdelijke burn-out. Serieuze verlammingsverschijnselen en andere medische klachten dwingen de normaal zo energieke onderneemster om het roer in haar leven drastisch om te gooien.

Begin 2017 verandert Charlotte haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiept zich eindeloos in de wereld van het menselijk brein, mindset, voeding en beweging en volgt opleidingen op het gebied van onder andere orthomoleculaire geneeskunde, ‘Neural Cause Effects’, NLP, en ‘Body Mind Reset’. Na het vergaren van een schat aan waardevolle informatie op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer ontwikkelt ze haar eigen unieke methode in de vorm van het Golden Growth model.

Een centrale rol in dit model speelt het begrip Brain Balance, dat draait om het vinden van de optimale balans tussen het rationele en onderbewuste brein. In de huidige maatschappij is deze balans bij veel mensen verstoord, terwijl de wetenschap heeft aangetoond dat dit leidt tot variërende gezondheidsissues zoals burn-out, depressie en obesitas.  Volgens Charlotte zijn deze verschijnselen niets anders dan een gezonde reactie van het lichaam op een ongezonde leefstijl.

Inmiddels staat de Brain Balance expert door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis weer midden in het leven. Haar nieuwe missie is anderen te helpen om hetzelfde bevrijdende resultaat te ervaren. Dit doet ze onder meer als auteur van het boek Brain Balance – het geheim voor geluk & gezondheid. In het boek ontvouwt Charlotte de 6 stappen waarmee iedereen binnen 60 dagen in balans kan komen, zijn leven structureel kan veranderen en dromen kan najagen.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen