Gastenboek SMC

                             


 • Geplaatst door Rien van der Linden
  In de eerste plaats nog van harte gefeliciteerd met het 50 jarig jubileum van uw club.
  Ik ben aantal jaren geleden lid geweest maar volg nog steeds de verrichtingen.Mooi om te zien dat het goed gaat en er ook verjonging is.

  Zou graag weer een keer aanschuiven om de sfeer te proeven en kijken of er verbinding gelegd kan worden met eventueel andere clubs, zie dit als uitwisseling en kennisvergaring.

  Hoor graag van u.

  Met hartelijke groet,

  Rien van der Linden
  06-20136624
  Bestuurslid www.devbn.nl

  André Minderman kent deze vereniging
 • Geplaatst door Toine Simons
  Na 35 jaar weer terug bij de SMC. Dit keer als gastspreker. De locatie en de sfeer is nog steeds inspirerend. Het publiek enthousiast en geweldig divers. Als ik zo naar het sprekers lijstje kijk, dan is er genoeg uitdaging voor deze kritische professionals. Als spreker heb ik genoten en een aantal leden hebben mij al gevraagd om binnen hun eigen team te komen inspireren. Gaaf. Dank je wel en ik kom zeker vaker.
  Toine Simons
 • Geplaatst door Alex Verstraeten
  De SMC is een enthousiaste groep mensen die op professionele en prettige wijze met sales bezig is. Erg inspirerend en fijn om lid geworden te zijn!

  Alex Verstraeten tel. 06-450 58 842 - a.verstraeten@terstrate.nl - www.terstrate.nl

  Tijdelijk directeur/senior manager, uitvoering van specifieke opdrachten en projecten. Begeleiden digitale transformatie. Klankbord voor en adviseur van directeuren, RvC en MT leden.

  Specialismen:
  General Management, commercieel/operationeel management, verandermanagement, digitale transformatie, adviseren, projecten.

  Klanten/branches:
  Handel/productie, food/feed/agro, ICT/technologie, bouw, installatietechniek, dienstverlening, huisartsen en apotheken.
 • Geplaatst door Tyno Koelewijn
  Mijn naam is Tyno Koelewijn en ben sinds begin 2018 lid van SMC.
  Het besluit om lid te worden is door de ervaring die ik heb opgedaan als gast bij een paar bijeenkomsten in 2017. Een informele sfeer, interessante sprekers en goed eten.
  Ervaren en beleven zijn ook zaken waar ik dagelijks mee bezig ben als manager bij Co-Creatie Buro. Een visueel marketing en communicatie bureau met liefde voor retail.
  Van huisstijlontwerp tot communicatie concept, van interieur concept tot een shop-in-shop of expostand; wij bedenken, ontwerpen en realiseren. Uiteraard in co-creatie.
  It ‘s all in the name!
 • Geplaatst door Elhem Guernina
  Hallo allemaal,

  Na het bezoek als introducé, was het al gauw duidelijk, jullie zijn een grote club vak- liefhebbers met een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar elkaar. En dit zorgde ervoor dat ik mij meteen welkom voelde. Dus dank aan de heren Bart & Paul, maar ook aan mijn tafel genoten. Graag sluit ik mij aan bij deze studieclub om nog meer van jullie te leren en samen te ervaren.

  Een korte introductie van mezelf:

  Een vakidioot die 15+ jaren Sales in the pocket heeft, denk aan, Retail Sales, Telecom Sales, Indirect en Direct Sales, B2C en B2B ervaring. En daarnaast heb ik mij naast mijn functies destijds ook nog eens verdiept in kennisverbreding & en aanscherping van processen bij partnerships en heb daar veel winst uit weten te halen... Door de opgedane kennis en liefde voor 't vak ben ik inmiddels nu al twee jaar als ZZP-er aan het werk, en vind daarin nog meer voldoening dan ooit gedacht. Ik sluit mij vanaf nu dus graag bij deze leuke club aan voor nog meer nieuwe ervaringen.

  Tot ziens!

  Groet Elhem
 • Geplaatst door Koen Meeusen
  Goedemiddag dames en heren van het SMC,

  Gisteravond mocht ik jullie als gastspreker meenemen in mijn wereld van kunstmatige intelligentie. Ik heb genoten van jullie belangstelling en betrokkenheid bij het onderwerp, die duidelijk bleek uit de vragen die naar voren kwamen. Vragen die niet allemaal meteen van een pasklaar antwoord waren te voorzien, maar die wel tot goede gespreksstof leidden en mij weer helpen bij de beeldvorming van wat er leeft bij onze potentiële afnemers.

  Naast jullie belangstelling voor het onderwerp, heb ik me erg welkom gevoeld, waarvoor dank! Het bestaansrecht van de SMC is me duidelijk en ik wens jullie nog vele prettige en nuttige bijeenkomsten toe. Wanneer iemand van jullie concreet aan de slag zou willen met kunstmatige intelligentie, houden we ons natuurlijk warm aanbevolen
 • Geplaatst door Job Kersten
  Goedemiddag dames en heren van het SMC,

  Bij deze kan ik officieel melden dat Bart mij heeft weten te strikken als lid van het SMC.
  Na de zeer aangename kennismaking afgelopen 16 januari was ik er al snel uit, leuke club mensen en interessante gesprekken. Voor zowel mijn collega Peter Bos als ondergetekende was het duidelijk, van deze club willen we graag deel uitmaken.

  In mijn huidige functie van Partner/Vestiging manager bij WerkTalent Hilversum ben ik de hele dag door bezig met sales. Zowel aan de opdrachtgevers kant, maar uiteraard verkopen wij de functies die wij hebben aan de kandidaten. Dat doe ik zelf en breng dat over op mijn team.

  Hiervoor ben ik 22 jaar werkzaam geweest binnen de horeca, zowel als manager en als ondernemer ben in het ultieme sales vak opgeleid. Want tenslotte is horeca en aanverwante een permanent verkoop traject. Waar naast je sales Skills je ook over mensenkennis moeten beschikken en passie en beleving uit moet dragen.

  Al deze aspecten leg ik momenteel in mijn huidige functie en dat geeft mij veel voldoening.
  En ga ervan uit dat dezelfde voldoening tot uitdrukking komt als lid van het SMC.

  Tot snel Job Kersten
 • Geplaatst door Robert van Spingelen
  Als Global Marketing and Product Category Manager "Turf & Landscape" bij ICL Specialty Fertilizer heb ik een geweldige baan waar ik verantwoordelijk ben voor de werelwijde productontwikkeling en marketing om hoveniers, golfbanen en sportvelden te helpen om een gezonde grasmat en tuin te creeeren. Wereldwijd helpen onze technische agronomisten clubs in de Eredevisie, Premier League, Champoins League, Rugby league als wel de Rugby Union om op hun top te presteren door van een gezonde grasmat te voorzien met onze langzaam oplosbare minerale meststoffen en onze specialistische graszaden. Ooit ben ik vanuit mijn studie “Tropische Landbouw” in Deventer beland in de tuinbouw toelevering in Zimbabwe / Zambia voordat ik in de wereld van de meststoffen beland ben. Het besluit om lid te worden van de SMC komt doordat ik het leuk vindt om regulier op een amicale manier met leden te praten over hun ervaringen in het verkoop / marketing vak danwel de maandelijkse presentaties die weer nieuwe ideeen geven.
 • Geplaatst door Jolanda van der Spiegel
  6 februari 2006, dat was het moment dat ik wist dat ik een eigen bedrijf wilde gaan opzetten in huiselijkheid in de zorg. Van origine ben ik lerares Engels, echter ik vond geen wederkerigheid in enthousiasme bij leerlingen die liever over hun schoolbank heen hangen. Na mijn korte leraarschap ben ik via PR en Marketing-functies in de Sales terecht gekomen. Daar vond ik wel de mogelijkheid om mijn enthousiasme uit te dragen. Met uiteindelijk de stap om mijn eigen bedrijf op te richten. Maar wat gebeurde er op 6 februari 2006? Op die dag bracht ik mijn vader met dementie over de drempel van het verpleeghuis. Hij kreeg een kamer toegewezen, en het middelste bed van drie bedden. (Dat was toentertijd nog de gewoonte, nu heeft iedereen een eigen kamer.) Ik keek rond, en mijn vader ook, en hij vroeg met een benepen stem: "Moet ik hier blijven"? De ruimte was een slecht ingerichte versie van een ziekenhuiskamer. Geen warmte, geen huiselijkheid, helemaal niets van dat alles. En toen ik weer buiten was wist ik precies wat mijn missie zou zijn: warmte en huiselijkheid brengen in de zorg door middel van mooie stoffen. En zo is het gekomen.....een bedrijf puur vanuit het hart begonnen en nu al bijna 12 jaar hard aan de slag om de zorg (en inmiddels ook hotels en vakantieparken)huiselijkheid te bieden als groothandel in brandvertragende gordijnstoffen en wandbekleding.
 • Geplaatst door Floris Hurts
  Op 21 november 2017 mochten Koos Woltjes en ik het verhaal van Business Revelopment vertellen: hoe organisaties hun productiviteit en innovatiekracht kunnen verbeteren door de kennis èn ervaring die intern al aanwezig is slimmer te combineren. Hoewel aan het eind van een werkdag, waren de SMC-leden een aandachtig publiek! En werden er uiterst relevante vragen gesteld, die ons weer helpen onze benadering verder aan te scherpen. Inderdaad: het gaat niet alleen om het innovatief benutten van de ervaring van oudere werknemers, maar ook om het (daarmee) supporten van de veerkracht van jongere medewerkers die in het spitsuur van het leven functioneren. Dank voor de 'nadenkers' die jullie hebben meegegeven! Ik heb SMC inmiddels ook aanbevolen aan een mogelijk nieuw lid.
 • Geplaatst door Tom van Maris
  Uitwisselen van kennis en ervaring in een ongedwongen sfeer, leidt vaak tot inspiratie en mooie contacten; dat hoop ik bij SMC te vinden.
  Ikzelf ben gepassioneerd over sales en marketing met inmiddels al 15 jaar ervaring in een internationale omgeving. Bij BakkerElkhuizen (onderdeel van Office Athletes) ontwikkelen we unieke oplossingen om de gezondheid en productiviteit van de digitale werker te verhogen.
  Leuk om eens kennis te maken en te horen waar jij mee bezig bent.
 • Geplaatst door hartger
  18 jaar trainer, Partner bij MMCenter. Ik geef veel workshops bij netwerkorganisaties. Het is echt waar, kennis delen met gelijkgestemde is echt een uniek kenmerk van de SMC netwerkclub. Een workshop zakelijke mindmapping gegeven. Ik heb genoten van de snelle openheid en leerbereid van de deelnemers. De deelnemers hebben zelf ervaren wat het is om een mindmap te maken. Aan het einde van de avond stak een aanzienlijk deel van de deelnemers de vinger op om te laten zien dat ze daadwerkelijk aan de slag gaan met mindmapping om hiermee het werkplezier en de werkresultaten in hun werkzame leven verder te verbeteren.Een mooi resultaat door een mooie combinatie van een echte SMC leercultuur en onze MMCenter interactieve manier van werken gebaseerd op het principe "" What people creates by themselves, they support" . een succesvolle combi. Bedankt SMC dat jullie MMCenter een podium hebben willen geven om met zo'n mooie club een avond samen aan de slag te mogen gaan met mindmap, een gereedschap wat zoveel tijd bespaard elke dag. Veel succes en op naar het 50 jaar jubileum!! Iedereen heeft straks voldoende tijd voor een feestje door het gebruik van mindmapping!!
 • Geplaatst door Lex Moret
  13+ Jaar saleservaring vanuit verschillende branches en disciplines. Als accountmanager, commercieel manager en salesmanager. Altijd met groei en new business in de hoofdrol. Door een eigen beproefde methodiek te hanteren welke gebaseerd is op het simpelweg goed toepassen van de basisprincipes van sales, marketing & communicatie heb ik steeds forse commerciële resultaten kunnen boeken. Motto: “New Business is geen rocket science”. Ik ben lid geworden van SMC omdat het bij SMC echt gaat om met gelijkgestemde kennis delen, elkaar inspireren en elkaar verder helpen op professioneel vlak. Dat levert in alle opzichten altijd meer op dan de focus op leads en visitekaartjes vergaren.
 • Geplaatst door Jorn Copier
  Bij Guardian360 werken we aan het beste security platform ter wereld. Wij willen namelijk op een rebelse manier het internet veiliger maken voor iedereen. Mijn verantwoording ligt op sales en marketing.
  Binnen SMC wil ik graag nieuwe mensen leren kennen, leren van andere.
 • Geplaatst door Michel Bres
  Beste Peter,

  Hiermee mijn tekst als nieuw lid van SMC...

  Omdat Fred Rutgers meestal gelijk heeft heb ook ik SMC leren kennen. Met gelijkgestemden in een informele sfeer kennis opdoen en het netwerk uit te breiden zijn mijn redenen voor het lidmaatschap.

  Widgets ontwikkelt als creatief productiehuis websites, apps, en online platformen die te gebruiken zijn via alle devices; PC, tablet, smartphone, smartwatch en TV. Vanuit klantvragen zijn voor retail de ‘Academy’ en voor corporates de ‘University’ ontwikkeld; Platformen voor het trainen, toetsen, activeren en motiveren van personeel op afstand en het borgen van procedures.
 • Geplaatst door Estee Lasschuijt
  Bij Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek b.v. ben ik verantwoordelijk voor de projectafdeling. Van advisering in het voortraject tot (after) sales aan het einde van het project.

  SMC spreekt mij in het bijzonder aan omdat het een diverse club is en de wisselende presentatie onderwerpen mij boeien.
 • Geplaatst door Eric van Wijhe
  Na kennismaking met SMC bij AFAS, ben ik enthousiast geworden over SMC en sinds kort lid. De inspirerende bijeenkomsten geven interessante inzichten, leuke gesprekken en waardevolle contacten in een sfeervolle omgeving.

  Bij OnMarc ben ik bezig met business development. OnMarc levert oplossingen voor bedrijven die alles willen weten van hun digitale bezoekers. Website, mobiel, social, streaming noem het maar op; OnMarc kan alle bezoeker-data vangen, in de juiste context plaatsen en koppelen aan de unieke bezoeker of klant. Bedrijven kunnen zich daarmee optimaal richten op de klant via elk beschikbaar kanaal.
 • Geplaatst door Maarten van Panhuis
  Na jarenlang lid geweest te zijn van JCI, was ik op zoek naar een netwerkclub waarbij persoonlijke ontwikkeling, kennis delen en gezelligheid belangrijke eigenschappen zijn. Na mijn eerste avond bij SMC was ik gelijk overstag. Wat ik zoek in een netwerkclub heb ik gevonden bij SMC. Zonder dat er druk is van het 'moeten'. Vooral omdat ik met mijn bedrijf IMPC bedrijven adviseer en ondersteun op het gebied van HR-processen en HR-projecten, is het leerzaam om vanuit verschillende branches te horen hoe zij dit organiseren. En is het na een dag hard werken ook lekker om bij het SMC bij te kunnen praten met andere ondernemers en ondernemende (sales) professionals.
 • Geplaatst door thijs pleging
  Ik ben een retailmarketingmanager / formulemanager die de verbindende en optimaliserende rol weet te spelen tussen franchisor en franchisees. Ik heb dit gedaan in zowel de wonen branche als in de commerciële zorg branche bij organisaties zoals Euretco, Beter Horen, Ambiance zonwering en Alliance Healthcare.
  Ik ben momenteel op zoek naar een volgende stap in mijn carrière. Mijn ervaring als marketingmanager zet ik graag weer in in de retail, maar ik sta meer dan open om dit ook in andere vakgebieden te verzilveren. Dit kan zowel in vaste dienst zijn als op zelfstandige basis.
 • Geplaatst door René Lamein
  Peter wil je dit bericht plaatsen bij de info die ik kreeg van Bart om als nieuw lid een tekst te maken bij mijn profiel?

  Ik werk als sales manager voor Noteborn, de fabrikant van maatmeubelen uit het zonnige Limburg. Ik ben lid geworden van deze studieclub, om ervaringen uit te wisselen en te zien hoe mensen uit verschillende functies , de prestaties neer zetten die nodig zijn om succesvol te zijn.
 • Geplaatst door Wilfred van der Meer
  Aandacht maakt alles mooier. Ik versterk ondernemers bij het creëren van een onvergetelijke klantbeleving zodat klanten ambassadeur worden en voor jou optreden als gratis accountmanager met als gevolg een directe toename van het bedrijfsresultaat. Dit doe ik door het geven van advies, training, coaching en lezingen op het gebied van klantbeleving en gastvrijheid.
  Ik ben lid geworden van SMC vanwege het informele karakter, de leuke mensen en de insteek dat we elkaar als persoon en ondernemer verder helpen.
 • Geplaatst door Harry de Groot
  Van huis uit ben ik een Delftste ingenieur. Ik word vaak ingehuurd voor markting/verkoop activiteiten door ingenieursburo's, ontwerpburo's en technische bedrijve. Ik ben een verkoper met verstand van techniek, of een technicus die kan verkopen ;-) Ik wil bij de SMC ervaringen delen over verkoop, ook in andere branches dan techniek.
 • Geplaatst door Joop Andriesen
  Met meer dan 90 leden bruist de SMC, waarvan ik al meer dan 30 jaar lid ben, als nooit tevoren, een feest om naar de bijeenkomsten te gaan en daar een lezing bij te wonen, maar ook aan de (eet)tafel te sparren met anderen, die in heel andere branches werken maar waarbij er altijd wel een gemene deler is. Zelf ben ik al mijn hele leven pensioen-, verzekerings- en hypotheekadviseur (ik kan ook niets anders dan dat) en heb de club van 1988 tot 2000 "gediend' als secretaris en ben dat nu, sinds 2015, weer. Zie alweer uit naar de komende bijeenkomsten om de onderlinge band nog verder uit te laten groeien, want zo`n studieclub is zó maar een vriendenclub aan het worden!


  seur en
 • Geplaatst door Marcel Janssen
  Na een goed en vasthoudend marketing & salestraject door SMC, ben ik overstag gegaan om een keer te komen kijken bij een SMC bijeenkomst om te zien of het wat is. En ja, het is wel degelijk wat. Sinds 2016 lid van de SMC. Op regelmatige basis even iets anders dan je eigen marketing & saleszaken. Afwisselende onderwerpen, leerzaam en even bijpraten met vakgenoten. SMC is een goede & interessante investering waar energie in zit! En zitten ze even krap, kunnen wij met Antargaz altijd meer energie leveren.
 • Geplaatst door Paul van den Hoven
  Beste Peter,

  Bij deze mijn stukje tekst betreft toelichting als lid op de website:


  Nieuwe mensen brengen nieuwe inzichten en ervaringen. Dit samen met een interessant programma en een goede sfeer is waarom ik lid ben geworden van SMC. Zelf ben ik eigenaar, tevens trainer en coach van Sandler Midden Nederland. Sandler Training is internationaal specialist in commerciële gedragsverandering voor verkoop-, leiderschaps- en managementprogramma’s. Door middel van vernieuwing het beste uit mensen en mezelf te halen is wat mij drijft. Beoogde doelen bereiken en onderweg naar succes niet vergeten van het leven te genieten. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen en lastige situaties, waarin ik, met respect, de soms harde waarheid niet zal schuwen in de interactie met klanten en publiek. Ik kleur mijn sessies door vanuit krachtige tactieken en strategieën een heldere vertaling te maken naar de dagelijkse werkelijkheid van ondernemers, directies, managers en sales professionals. Daarbij geldt voor mij: ‘I walk the talk’, oftewel ik slik mijn eigen medicijn. http://www.utrecht.sandler.com/
 • Geplaatst door Saffira Lorraine Parker
  De enthousiaste en nuchtere sfeer plus de nieuwe kennis die wordt opgedaan maakte dat ik lid ben geworden. Ik ben een jonge en gedreven ondernemer en bevind mij in de lanceringsfase van MarketKing Strategies. Een toegewijd bedrijf dat klanten aan je bedrijf of merk bindt.
 • Geplaatst door Dick Petersen
  Wat mij bij SMC aanspreekt is het kunnen ‘sparren’ met gelijkgestemden over ons mooie vak.
  De kracht van kennis en kunde delen!
 • Geplaatst door Wietse Bandstra
  Stephen Covey schrijft als 7e (en laatste) eigenschap van effectief leiderschap over 'Sharpen the Saw'. Bij SMC kan je je als Sales / Marketing professional continue verbeteren en nieuwe inspiratie opdoen door middel van de lezingen, het gezelschap en de activiteiten.
 • Geplaatst door Bart Suijkerbuijk
  Beste Peter,

  Bij deze mijn stukje tekst betreft inleiding en toelichting als lid op de website;

  Een zeer inspirerend en hartelijk netwerk bol van relevante ontwikkelingen in de saleswereld. Na de tweede editie van het congres ben ik direct lid geworden en ben van mening dat het goed is voor mijn ontwikkeling en om het creatieve brein te prikkelen. Een wijs man zei ooit: "Als je niet kan delen, kan je ook niet vermenigvuldigen". Dat is in velen opzichten, zowel formeel als informeel van toepassing op de SMC!
 • Geplaatst door Frank de Krou
  Ik ben werkzaam bij NCCW Vastgoed, onderdeel van TSS. TSS is een BU van Constellation Software Inc. - s’werelds grootste Vertical Market Software leverancier. Bijna 300 bedrijven en meer dan 10.000 collega’s zorgen voor kennisdeling op het gebied van VMS.

  In de rol van marketing manager zal ik gevraagd en ongevraagd marketingplannen en concepten uit werken voor deze units. Denk aan o.a. voor creatieve marketingcampagnes waarin wij onze klanten en prospects informeren (en enthousiasmeren) over onze innovatieve producten (via social, en printed media). Naast ‘branding’ van het merk NCCW zorgt dit ook voor kennisdeling, lead generatie en marktbescherming. Customer centricity en corporate identity ontwikkeling zijn doelstellingen die ik samen met mijn team uitwerk en bewaak.

  Als Business Development Manager bied ik daarnaast organisaties door mijn kennis en ervaring de mogelijkheid om anders naar hun ERP vraagstukken te kijken. Niet product gericht maar meer klant gericht op strategisch niveau. Het gaat hier dan om new initiatives en new business in een meer sales gerichte rol.

  Al met al een mooie functie als business manager in een dynamische en technische omgeving waarbij veel gevraagd wordt van mijn communicatieve vaardigheden, leidinggevende capaciteiten, creativiteit, resultaatgerichtheid en analytisch vermogen.

  Als nevenactiviteit geef ik graag trainingen bij bedrijven en instellingen in non-verbale communicatie waardoor je 80% effectiever kan communiceren.

  Lid worden van SMC heeft vele voordelen maar de grootste is toch wel kennisdeling. Elke bijeenkomst is leerzaam en zeker op die vlakken waar je normaal gesproken niet echt in geïnteresseerd bent. Juist dan is het verrassend om telkens weer er achter te komen dat lid zijn van SMC echt waardevol is. Buiten het feit dat het ook gewoon een gezellige club is!
 • Geplaatst door Eddy Kreischer
  In 2016 lid geworden van de SMC via Alfredo Potjes mijn leermeester en voorganger bij Espressissimo.

  KWALITEIT COMMUNICEERT KWALITEIT
  Espressissimo richt zich op ondernemers en consumenten die hun gasten, relaties, medewerkers en zichzelf, niet afschepen met een bakkie troost maar kiezen voor kwaliteit, uitstraling en puur genieten. Onze passie voor koffie vindt u ook terug in de advisering van apparatuur, in de service en in de algehele communicatie met u als klant. De gastheer die illy, Moliendo of Goriziana Caffè serveert mag rekenen op lof en complimenten. Serveert u de koffie aan het begin van een gesprek dan zet u daarmee direct de toon. Uw gast mag zich een vriend voelen waarvoor alleen het beste goed genoeg is. U toon daarmee respect en betrokkenheid.
  Het begrip koffiepauze neemt dan de vorm aan van genotvol onderbreken. Liefhebbers herkennen dat en genieten intens van het bitterzoete aroma dat zo'n kopje hen biedt.

  Eddy Kreischer (uw koffieplezier leverancier)
 • Geplaatst door Hugo Heldenbergh
  De ongedwongen prima sfeer, de gesprekken met leden en het programma waren voor mij de redenen meteen lid te worden. Leuk om over het ondernemen of elkaars branche van gedachte te wisselen. Zelf ben ik eigenaar van reclamebureau: ZEAL Creative Agency. Vanuit een relevante propositie en een onderscheidende positionering ontwikkelen we originele reclame. Dat doen we voor startende bedrijven en multinationals, regionaal en internationaal, off- en online, met veel plezier, gedreven en een tomeloze inzet. Kijk op www.zeal.nl
 • Geplaatst door Jan Butterman
  Ik ben lid van het SMC vanaf 2001; geïntroduceerd door een lid tijdens het SMC seminar “maatschappelijk verantwoord ondernemen”; een onderwerp dat toen al wel enigszins begon te spelen en het SMC was er al bij ! Bij de club om iets te delen en om iets te leren; om verbondenheid, gezelligheid maar ook om serieuze momenten samen mee te maken.
  Zelf ben ik, na 25 jaar bedrijfsleven in verschillende commerciële functies, in 2001 voor mezelf begonnen als communicatietrainer / coach en adviseur op het gebied van sales en management. Eerst in een collectief en de laatste 3 jaar geheel zelfstandig. “ Insight and Solutions” is afgeleid van de naam van de stichting “Inzicht en Gezamenlijk Oplossen” . Samen met Greetje, mijn vrouw, hebben we in 2011 de zorg op ons genomen voor een 4tal pleegkinderen die nu “bij Jan en Greetje mogen wonen”. Onze manier van verantwoord ondernemen wordt financieel ondersteunt door deze stichting.
 • Geplaatst door Antoine Thoen
  Na een eerste kennismaking met SMC in 2016 heb ik besloten om eens een volledig jaar betrokken te zijn en te bezien wat de studieclub mij kan brengen.
  De eerste indrukken zijn in elk geval goed, in een ongedwongen sfeer vakgenoten uit verschillende branches ontmoeten die dagelijks met dezelfde zakelijke materie te maken hebben is altijd mooi.
  Verder hoop ik aan de hand van praktische lezingen verdere kennis te vergaren.

  Afgelopen jaren ben ik in verschillende branches actief geweest en heb ik Sales & Marketing vooral op een praktische manier eigen gemaakt. Ik hoop bij SMS vooral op dit gebied meer kennis te vergaren.
  De lezing omtrent Neuromarketing beviel in elk geval prima....

  Tot ziens bij een volgende bijeenkomst!
 • Geplaatst door Jenneke van Mourik
  vorige week de eerste SMC-avond bijgewoond en een interessante lezing mogen horen van Ment Kuiper over Neuromarketing. Het delen van dergelijke kennis is voor mij reden om me net aan te melden als lid van SMC.
 • Geplaatst door Peter Schaars
  Inmiddels ben ik bijna een jaar lid nadat ik door Bart werd uitgenodigd een keer een ledenavond bij te wonen. Dat heb ik gedaan en het was meteen raak. De informele sfeer, de interessante sprekers, goede thema's en bovenal de ongedwongen sfeer, maakte dat ik mij direct op mijn gemak voelde en lid werd. De grote verscheidenheid van deelnemers maakt het wat mij betreft extra interessant. Dames en heren uit verschillende branches, met verschillende functies en van alle leeftijden. Je kunt hier veel van elkaar opsteken en je verhaal delen terwijl niemand iets van je verwacht.

  Zelf ben ik verantwoordelijk voor Masterwall b.v. Dit is nu nog een kleine speler in bouw onder de vlag van Boeve afbouw. Ik geloof in ontwikkeling en groei zonder negatieve gevolgen voor mens en het milieu. Juist in een tijd waarin techniek ons meer biedt dan ooit, is het tijd voor een moderne en flexibele woon, zorg en werk omgeving. Een omgeving die voor iedereen bereikbaar is. Om meer uit minder te halen hebben wij de hele bouwkolom nodig. Gezamenlijk zijn wij namelijk in staat om de bouw te industrialiseren en processen en concepten te ontdubbelen. www.masterwall.nl .

  Tot ziens bij SMC!
  Peter Schaars.
 • Geplaatst door Michel Hoetmer
  Michel Hoetmer helpt verkopers, zzp-ers en ondernemers bij het werven van nieuwe klanten. In de loop der jaren heeft hij een nuchtere kijk ontwikkeld op het verkoop- en marketingvak. Hij is vooral erg praktisch. Zijn adagium is 'doe op een nuttige en slimme manier anders dan anderen!' Je vindt honderden artikelen met verkooptips en adviezen op zijn website: www.salesquest.nl

  Naast trainer is Michel ook publicist. Hij schrijft artikelen voor zijn eigen website, Managersonline.nl en Managementblog. Michel schreef diverse boeken over verkopen, waaronder de bestseller 'De zeven zonden van verkopers' en meer recent 'Maak van de telefoon je vriend'.

  Waarom ben ik lid van het SMC? Omdat ik graag in contact kom met vakgenoten en zodoende van elkaar te leren.
 • Geplaatst door Andre Minderman
  Sinds 2017 ben ik lid van SMC, waarbij ik in 2016 voor het eerst kennisgemaakt heb tijdens het jaarcongres bij AFAS in Leusden. Daarna heb ik één keer een ledenavond meegemaakt in Haarzuilens (wat overigens zeer goed beviel).
  Omdat de onderwerpen mij aanspreken en ik graag netwerk ben ik lid geworden van SMC. Daarnaast ligt mijn achtergrond in de sales en blijf ik graag op de hoogte.
  Als directeur/eigenaar van de Security Adviesgroep (Gemcon beveiligingsconsult en VSS consultancy) werken wij met een team van 8 medewerkers om onze opdrachtgevers met raad en daad bij te staan.
  Verrassend om te zien dat Richte Lommert een van de oprichters is van SMC. Bij hem heb ik in 1989 (Yntema Veenendaal) mijn eerste verkooptraining gevolgd. Hiervan zijn mij nog veel uitspraken van Richte bijgebleven, waaronder: Falen in de voorbereiding is de voorbereiding van het falen!
 • Geplaatst door Jasper Leene
  Sinds eind 2016 ben ik lid van SMC. Primair om te leren van professionals uit de meest uiteenlopende sectoren.
  Met meer dan 15 jaar ervaring in de creatieve sector heb ik geleerd dat je de business van een klant echt goed moet leren begrijpen. Dan pas kun je de juiste creatieve oplossingen leveren die het verschil maken. Want uiteindelijk gaat het erom dat je een bedrijf helpt te groeien of een beter rendement te behalen.

  In samenwerking met creatieve en conceptuele denkers heb ik ook geleerd wat de kracht van een goed idee kan zijn. En hoe bijzonder en uitdagend het is om tot die ideeën te komen en ze uit te voeren.

  Deze achtergrond en ervaring stelt mij in staat om mee te praten, te luisteren, te begrijpen en uit te lijnen tussen de behoeften van de adverteerder en de capaciteiten van ons bureau.

  Wilt u meer weten? Neem dan contact met me op +31 (0) 6-11729317
 • Geplaatst door Harry Bruintjes
  SMC staat voor mij voor een gezellige ontspannen avond met gelijkgestemde mensen die ondernemen en zichzelf willen ontwikkelen. Leren, sparren, lachen en delen in een sfeer van gemoedelijkheid en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

  Als Partner van Crossings (www.crossings.co.nl), een adviesburo op het gebied van strategie, fusies en overnames, herstel en bedrijfswaarderingen kan ik hier leren van ervaringen van anderen, een beter begrip krijgen van wat er speelt in verschillende branches, inspiratie opdoen en nieuwe mensen en nieuwe thema's leren kennen.
  Iedere keer weer een feest in een sfeer van vriendschappelijkheid!
 • Geplaatst door P-J Lukas
  Sinds 2016 lid van SMC.
  Ik vind hier mensen die kennis willen delen die juist omdat ze vaak uit een andere branche komen ook nog eens onafhankelijk is.
  De bijeenkomsten worden gevuld met inspirerende sprekers, daarnaast is het ook gezellig omdat we elkaar het succes gunnen!
  Kortom: Kennis opdoen tijdens een ontspannen samenzijn en telkens weer leermomenten beleven.
 • Geplaatst door Monika van Staeyen
  Via deze weg wil ik alle leden van de SMC heel fijne zomermaanden wensen. Gisteren echt genoten van de ALV bijeenkomst. Het was goed om bekende en ook weer nieuwe gezichten te zien. Lekker gegeten en bijgepraat, op naar september!
 • Geplaatst door Christian Borsboom
  Met veel plezier een aantal keer als introducee een bijeenkomst van SMC bijgewoond en sinds begin 2016 officieel lid.
  Omdat ik (en vele met mij) in het dagelijks leven nogal druk ben en gefocust op mijn business(fornuizen onder de merknaam Steel en Lancellotti), vind ik het bijzonder aangenaam kennis te delen en op te doen, met mensen buiten mijn branche. Tot nu toe, uiterst gezellig en soms ook leerzaam Ik kijk uit naar nog vele aangename jaren als SMC lid...
 • Geplaatst door Monika van Staeyen
  SMC... een club waar ik toch al een tijdje naar op zoek ben. Waar gelijkgestemden bij elkaar komen en informeel kennis delen en spargesprekken aangaan. Ondanks dat we allemaal "Sales" zijn, is hier duidelijk niet de behoefte aanwezig om deals te closen. Dat is wat volgens mij dé kracht is van de SMC, de gemoedelijke sfeer geeft en barrières doorbreekt. Ik ben zelf nog maar net lid geworden en voel me al goed thuis. Nu nog een paar vrouwen erbij en dan is het plaatje compleet. Kennis en ervaringen delen en van elkaar leren. Dát is waar het om draait.
  The secret of succes is sharing succes!
  Tot op een van de volgende bijeenkomsten, ik kan niet wachten om jullie beter te leren kennen.
 • Geplaatst door Nol Vos
  Tja...de SMC. Een inspirerende vriendenstudieclub die zo langzamerhand bijna 30 jaar van mijn werkzame leven met me meebeweegt. Ik ben in 1987 lid geworden en direct de programmacommissie ingepraat. Want verkopen konden ze wel, die SMC-ers. Die rol heb ik meer dan 10 jaar vervuld om aansluitend tot voorzitter van de club gebombardeerd te worden. Wat een mooie tijd was dat. Maar ook een hele lastige. We moesten er namelijk heel hard aan trekken om levensvatbaar te blijven. Dat heeft zich nog wel een tijdje voortgezet. Het feit echter dat de SMC in 2016 een hernieuwde bloeiperiode doormaakt, laat zien dat deze veerkrachtige club ook in dit online tijdgewricht invulling weet te geven aan een belangrijke menselijke behoefte: persoonlijke contact. En dat is tezamen met de drang naar kennis vergaren, samen delen en verdieping wat deze bijzondere club van gedreven mensen bindt. Ik wens de SMC onder het aloude motto 'een goed lid verslapt niet', nog heel veel boeiende bijeenkomsten toe. Groet van Nol!
 • Geplaatst door Sef Brackel
  Onze, mijn 'SMC'!
  Deze aanhef zegt wat mij betreft zo veel. Al vroeg in mijn loopbaan ben ik lid geworden van SMC. De positionering van SMC is en blijft wat mij betreft springlevend: Leren van en met elkaar in een vertrouwde ambiance van je 'sociaal' goed voelen. Juist in deze tijd zorgt persoonlijke aandacht voor enthousiasme, kracht en groei!
 • Geplaatst door Koos Woltjes
  Veel dank voor jullie vrijmoedige participatie gisteravond. Dankzij jullie is het een een levendige uitwisseling van gedachten geworden. Ik heb genoten, heb weer veel nieuwe leuke mensen ontmoet en mijn passie - het DNA van bedrijven & organisaties - met jullie mogen delen. Was helemaal super!
  Grote groet,
  Koos Woltjes
 • Geplaatst door Alfredo PFM Potjes
  Sales Management Club
  Ja, zo’n Club van Leergierige Baasjes…dat trok me wel ruim 40 jaar (!) geleden. Hallo bent u daar nog? Ik volgde toentertijd een cursus bij ‘n trainingscenter waarvan de directeur/eigenaar terecht meende dat ik geknipt was voor het lidmaatschap van de SMC. Daar voelde ik mij, als jongste lid, snel thuis. Gemiddeld een man of dertig per avond rond gastoptredens van ondermeer Hans Wiegel en Frits Philips. Die namen schieten me spontaan te binnen. Toch waren de tafeldiscussies het meest waardevol. Na de inleiding door de gastspreker werd gedineerd en per tafel een vraag geformuleerd waarop later een discussie volgde met de gastspreker. Hoogtepunten van het jaar voor mij: de tweedaagse seminars. Wow! Er waren ook sociale evenementen maar mijn primaire doelstelling was en beef: kennis vergaren.
  Carrière: na 8 jaar GMAC en Chrysler Financial volgden 7 jaar als directeur van direct seller Oriflame Cosmetics Benelux waarna 10 jaar als directeur bij de Italiaanse koffiebrander illycaffè. Diploma’s en oorkondes streelden mijn ego. Zoals ondermeer een Gouden Boon Onderscheiding (illy), de Glas en Vork Prijs (van culinaire journalisten) en de Schaal van Richte (SMC).
  In 1994 startte ik mijn eigen business (Espressissimo) in Den Haag. Na bijna 20 jaar volgde in 2014 een succesvolle MBO om ondermeer tijd vrij te maken voor het leveren van een bijdrage aan de groei en bloei van ‘mijn’ SMC !

  Alfredo PFM Potjes
 • Geplaatst door Peter Dupain
  Wat de SMC uniek maakt is het karakter van onze leden. SMC'ers zijn stuk voor stuk ondernemende mensen met een winnaarsmentaliteit. SMC leden zijn mensen die aan een kar willen trekken om hun doel te bereiken.
  En of deze kar nu rijdt binnen hun eigen bedrijf, loopbaan, hobby, sport, of familie/vriendenkring; elke keer weten ze zaken en situaties voortvarend aan te pakken. Dit doen ze vol energie en door zich op alles zo goed mogelijk voor te bereiden.
  Al meer dan 15 jaar maak ik deel uit van deze groep dynamische SMC'ers, een club die mij elke keer weer energie geeft, inspireert en op nieuwe ideeën brengt. Maar bovenal gebeurt dit op een ongedwongen en vriendschappelijke basis in een hechte groep waarbij iedereen iedereen kent en vaak ook lief en leed met elkaar deelt.
  Trots ben ik dan ook dat ik na 6 jaar bestuurslid (als voorzitter commissie Ledenavonden) begin 2015 gekozen ben als voorzitter van de SMC. Ben je nieuwsgierig naar de SMC, meld je dan aan voor een van de komende ledenavonden via het Contactformulier, welkom en ik hoop je snel te ontmoeten.
 • Geplaatst door Bart Weijers
  Reactie op bericht Mireille Overes

  Daar zijn we flink mee aan de slag Mireille. Meer mannen maar beslist ook vrouwelijke leden.
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door

Gert Jakobs - 16/6/20 terugkijken op:

https://youtu.be/3NLYINMM6yw

Gastsprekers in 2020

21-01: Hein Heijen

18-02: Lucien Engelen

17-03: Masterclass TOP-                 sectoren in NL                     (verplaatst 2021)

21-04: SMC Café Online                  live webinar mmv                Her Grimbergen

19-05: SMC Café Online  webinar mmv hoofdgast Marcel Kuckelkorn en SMC leden: Jasper Leene, Tom van Dun en Jan Holsappel            

02-06: Studiereis Duitsland

           Verplaatst !

           - Meyer Werft GmbH

              in Papenburg

           - Mercedes, Bremen

03-06: Studiereis Duitsland

            Verplaatst !

           - Airbus, Hamburg

16-06: ALV online, met

           Gert Jakobs

-------zomervakantie-------

15-09: Jos van den Berg

06-10: Bezoek Lightyear o.v

06-10: Bezoek Signify o.v.

20-10: Charlotte Labee

17-11: Toine Simons

15-12: SMC Kerst Café

Gastenboek SMC

 • 09-02-2019 - In de eerste plaats nog van harte gefeliciteerd met het...  lees meer
 • 01-05-2018 - Na 35 jaar weer terug bij de SMC. Dit keer...  lees meer
 • 01-05-2018 - De SMC is een enthousiaste groep mensen die op professionele...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 SMC | Sales Management Club | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel