Nederland Topsector, World Horti Center

Over dit evenement

Categorie
Masterclass
Datum en tijd
16 mrt. 2021 13:00 - 19:00
Locatie
Naaldwijk

Masterclass 2021 - "Topsectoren in Nederland"

SMC organiseert op 16 maart 2021 een Masterclass over "Topsectoren in Nederland". De start is om 14.00u met een bijzondere spreker als inleider, waarna twee andere sprekers het thema zullen verdiepen vanuit diverse invalshoeken. Deze Masterclass kenmerkt zich door diepgang, actualiteit, interactie, maatschappelijke relevantie, boeiende gastsprekers en dat in een toepasselijke innovatie ambiance van het World Horti Center in Naaldwijk.

Deze Masterclass is interessant voor ondernemende sales- of marketing managers uit alle sectoren. Deelname bedraagt € 35,- incl. drankjes en diner buffet. Info/aanmelden bij Bart Weijers via smc@amweko.nl 

Nederland staat op het gebied van handel en industrie aan de wereldtop. We verdienen veel van ons geld in het buitenland, maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk. Tegelijk vragen maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing en klimaatverandering om een stevige aanpak. Die opgaven vormen de kern voor de topsectorenaanpak waarin ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan deze uitdagingen werken. Er wordt samengewerkt om de beste producten en diensten terealiseren (innovatie), talenten aan te trekken (human capital) en de sectoren internationaal goed te positioneren. Dat doen we door te investeren in de negen Topsectoren waarin we wereldwijd toonaangevend zijn.

Waar gaan we naar toe? Nederland heeft de ambitie om een plek in de top-5 van concurrerende economieën in de wereld in te nemen. Wat betekent dat voor ondernemers en onderzoekers in ons land? De Masterclass "Topsectoren in Nederland" stelt deze toekomstvraag waar we heen gaan centraal.

Sprekers: Joep Hendricks (Welkom), José Vogelezang (Keynote), Corina Kuiper (mini MBA), Bas Ruyssenaars (Mislukken is een optie)

Een boeiende rondleiding en afsluitend buffet maken onderdeel uit van het Masterclass programma.

Event Locatie: De Nederlandse (glas)tuinbouw behoort internationaal tot de absolute wereldtop en maakt daarmee deel uit van het landelijke Topsectorenbeleid. In Westland is World Horti Center het mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, waar onderzoek, innovaties, demonstraties en onderwijs op unieke wijze samenkomen.

Het World Horti Center, op 7 maart 2018  officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima, is dé internationale etalage voor de Nederlandse glastuinbouw.